معاون پیشین سازمان وظیفه عمومی ناجا:

نباید به صورت انبوه سرباز جذب کرد / امریه های سربازی باید هدفمند باشند

۰۱ آذر ۱۳۹۹ | ۱۵:۵۸ کد : ۲۰۳۶ اسلایدر مشارکت اجتماعی دانشجویان
معاون پیشین سازمان وظیفه عمومی ناجا گفت: نباید به صورت انبوه سرباز جذب کرد زیرا اگر در مورد سربازی به کمیت اهمیت دهیم نتیجه این می‌شود که یک سرباز پنجم ابتدایی با یک سرباز دکتری هردو باید ۲۴ ماه خدمت کنند، در حالی که کیفیت خدمت این افراد متفاوت است.
نباید به صورت انبوه سرباز جذب کرد / امریه های سربازی باید هدفمند باشند

به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، سرهنگ محمدرضا اکبر حلوایی در اولین نشست اینستاگرامی «زیر پرچم» از سلسله‌نشست‌های «بررسی مقررات و ضرورت‌های خدمت سربازی» با اشاره به دو نگاه کمی و کیفی به سربازی گفت: ستادکل بعنوان سیاستگذار باید بگوید ما چند سرباز پی اچ دی و ارشد و… احتیاج داریم.

وی در مورد تخصصی شدن سربازی نیز گفت: در کشور مشکلی داریم که فارغ التحصیلان دانشگاهی ما متناسب با نیاز کشور نیستند، چرا که برآورد دقیقی از نیاز کشور نداریم. اگر در دهه ۶۰ حدود ۳۰ درصد تحصیلات دانشگاهی داشتند؛ حالا این تعداد برابرند. حالا این افراد وارد سربازی می شوند. برای وظیفه عمومی خیلی قابل تشخیص نیست که لیسانس فلان دانشگاه با دانشگاه شهر دیگر چقدر تفاوت دارد. در این شرایط معتقدم اگر بپذیریم که محیط پادگان یک محیط کوچک‌شده از کشور است، همانطور که در کشور برخی از فارغ التحصیلان ما بیکار هستند، آنجا هم نمی توان تمام آنها را در همان رشته و تخصصی که دارند به کار بگیریم.
معاون پیشین سازمان وظیفه عمومی ناجا با اشاره به برخی تغییرات در قوانین سربازی طی سالهای اخیر همچون معافیت ها، تغییر طول خدمت سربازی و… بر لزوم تعریف استراتژی در حوزه سربازی تاکید کرد.
وی به ذکر مثالی در این باره پرداخت و گفت: اوایل دهه ۸۰ بود که طبق مصوبه‌ای که فکر کنم یک یا دوسال اجرا شد، اعلام کردند که نفرات برتر رشته های کنکور از سربازی معافند. اینطور هم برآورد کردند که تعداد آنها در بهترین حالت و با توجه به گروه های آموزشی ۱۵ نفر می شود، اما بعد از یک مدت دیدیم عددی که در این دوره معاف شدند بالاست و بررسی کردیم و متوجه شدیم که دانشگاه آزاد بصورت مداوم افراد را برمبنای رشته شهر برای بهره‌مندی از این معافیت معرفی میکند و مثلاً یک رشته کاردانی دانشگاه آزاد که کل شرکت کننده های آن ۲۷۰ نفر بودند هم جزو این مصوبه بود. انبوهی آدم به خاطر این اشتباه معاف شدند. اما سال بعد به جای اصلاح مصوبه، آن را لغو کردند.
حلوایی با بیان اینکه نگاه به سربازی را باید از نگاه پادگانی خارج کنیم، گفت: امریه های ما باید هدفمند باشند. متاسفانه بخشی از سهمیه امریه ناشی از ارتباطات است نه تجربه و تخصص. ما باید بگوییم در نیروهای مسلح چه تعداد سرباز با چه تخصصی می خواهیم و مابقی این افراد را خارج از پادگان در حوزه های پژوهشی و مطالعاتی استفاده کنیم.
وی با اشاره به طرح های مجلس در دوره های مختلف برای سربازی، به طرح مالیات مشمولان سربازی‌نرفته بین ۲۸ سال تا ۵۰ سال اشاره کرد و گفت: من این طرح را کامل خوانده‌ام و براساس آن ستاد کل سالانه به سربازان مازاد معافیت بدهد و در مقابل این افراد تا ۵۰ سالگی برای استفاده از خدمات اجتماعی، درصدی از عوارض را بیشتر بدهند. مثلاً اگر قرار است، خانه بخرد یک مقدار بیشتر عوارض بدهد و…. ستاد کل که می گوید من نیرو کم دارم، پس این طرح اجرا نمی‌شود. نیروهم زیاد باشد نیازی به این طرح نیست چرا که ما در قانون داریم که اگر تشخیص داد نیروی مازاد وجود دارد، افراد معاف از رزم و… معاف کند. بنابراین اساس طرح درست نیست.

گفتنی است سلسله نشست‌های دانشجویی «بررسی مقررات و ضرورت‌های خدمت سربازی» با حضور مسئولین و صاحب‌نظران با محوریت بررسی دغدغه‌های جوانان پیرامون مسائل سربازی، فرصت‌های خدمت سربازی برای آن‌ها، و همچنین بررسی آسیب‌ها و چالش‌های گوناگون این حوزه، توسط سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی برگزار می‌شود.
 


نظر شما :