معرفی بازی «چشمک (مرگ)»

۲۷ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۲:۰۲ کد : ۲۳۴۶ مدرسه بازی‌پردازی معرفی بازی
عیدانه بعدی ما، بازی «چشمک (مرگ)» می‌باشد. این بازی، یک بازی گروهی در سبک بازی‌های مافیا بوده که تعداد افراد در آن مطرح نمی‌باشد ولی معمولاً به صورت ۴ تا ۱۰ نفره انجام می‌شود.
معرفی بازی «چشمک (مرگ)»

گردآوری: علی علیزاده

 

مطالب مرتبط

معرفی بازی «دار (Hangman)»

معرفی بازی «پانتومیم»

معرفی بازی «زو (کبدی)»

معرفی بازی «منچ»

معرفی «نقطه‌بازی»

 

معرفی بازی «چشمک (مرگ)»
عیدانه بعدی ما، بازی «چشمک (مرگ)» می‌باشد. این بازی، یک بازی گروهی در سبک بازی‌های مافیا بوده که تعداد افراد در آن مطرح نمی‌باشد ولی معمولاً به صورت ۴ تا ۱۰ نفره انجام می‌شود.
وسایل مورد نیاز بازی چشمک
به تعداد افراد شرکت‌کننده کارت یا کاغذ
قوانین بازی «چشمک»
به تعداد افراد گروه تکه‌های کاغذ تهیه کنید؛ روی یکی واژه «چشمک» را بنویسید و و بقیه را خالی بگذارید. حال افراد به صورت دایره‌‎وار می‌نشینند، به طوری که هر کس به چشم‌های دیگر افراد تسلط داشته باشد. سپس تمامی کاغذها را که از قبل، تا زده شده است در مرکز دایره قرار داده و هر فرد یک کاغذ را انتخاب می‌کند. فردی که روی کاغذش عبارت «چشمک» نوشته شده موظف است به دیگر افراد چشمک بزند به طوری که فقط شخص مخاطبش متوجه چشمک زدن او شود؛ فرد چشمک زن به همین صورت ادامه می‌دهد تا فقط یک نفر باقی بماند. آن یک نفر بازنده بازی خواهد بود. فردی که به او چشمک زده شده است باید برگه خود را در وسط دایره بیاندازد و با گفتن جمله کوتاهی نظیر «گرفتم» به دیگران بفهماند که به او چشمک زده شده و از روند بازی کنار رفته است. فردی که می‌خواهد کاغذ خود را در وسط دایره بیاندازد نباید همان لحظه که چشمک به او زده شده این کار را انجام دهد، چرا که با این کار باعث می‌شود دیگر افراد متوجه شوند که چشمک دست چه کسی است. خود فردی که چشمک را در دست دارد نیز باید در زمانی مناسب برای گمراه کردن دیگر افراد برگه خود را به وسط دایره انداخته و از روند بازی به ظاهر کنار رود. در صورتی که هر یک از افراد، مچ شخصی را که چشمک دست او است در حین چشمک زدن به شخص دیگری بگیرند، با گفتن جمله‌ای نظیر «دیدم» اعلام می‌کنند که چشمک دست چی کسی است. در این صورت فردی که چشمک دست او بوده بازنده بازی می‌باشد.

 

 

اگر در حین انجام بازی فردی برگه خود را بدون اینکه به او چشمک زده شود به وسط دایره بیاندازد، بازیکنی که چشمک دست او است اعلام می‌کند که چشمک دست من است و من به او چشمکی نزده‌ام و فردی که برگه خود را به زمین انداخته است، به عنوان بازنده معرفی می‌شود. در روند بازی افراد می‌توانند حدس بزنند که چشمک دست کدام فرد است، در صورتی که درست حدس زده باشند فردی که چشمک دستش بوده بازنده بازی است، و در غیر این صورت کسی که حدس اشتباه زده است، بازنده است. شایان ذکر است افرادی که برگه‌های خود را به وسط دایره انداخته‌اند نیز باید کماکان در جریان بازی بمانند و به چشمان دیگر افراد نگاه کنند تا حدس زدن فردی که چشمک دست او است دشوارتر شود.

مجازات فرد بازنده

مجازات بازی نسبت به بازیکنان و جنسیت آنان متفاوت می‌باشد، اما مجازات رایج برای این بازی تنبیه‌های گروهی بوده که برای بازنده تعیین می‌شود. تعدادی از مجازات‌هایی که در این بازی به کار می‌روند عبارتند از: کتک زدن دسته جمعی، قلقلک دادن دسته جمعی، جشن پتو، بو کردن جوراب بدبو، خوردن پیاز خام، خوردن لیوان آب (شور، تند و..)، نوشتن جمله‌ای در حد ۵ کلمه یا کشیدن نقاشی (مثل گل) با قسمتی از بدن به دیوار (با پشت سر، پیشانی، با کمر یا باسن) که باید کل بدن به صورت یکپارچه تکان بخورد، جوجه فنگ کردن، غلتیدن، چرخیدن سریع به دور خود و هر چیز دیگری که بتوان به عنوان مجارات برای یک فرد بکار برد.

 


تبصره‌های بازی چشمک
• تمامی قرعه‌ها باید به صورت یکسان بوده و هیچ‌کدام نباید دارای علامت یا رنگ خاصی باشد که آن را از دیگر قرعه‌ها متمایز کند.
• هیچ بازیکنی حق صحبت کردن در مورد قرعه خود یا دادن نشانی‌ای که مشخص شود قرعه اش چیست را ندارد و در صورت انجام، آن بازیکن بازنده بوده و مجازات خواهد شد.
• هر بازیکنی که هنگام شروع بازی بیش از یک قرعه را بردارد بازنده بازی بوده و باید مجازات شود.
• بازیکنی که چشمک دست او می‌باشد وظیفه تعیین مجازات بازنده بازی را به عهده دارد.
گ قرعه‌ها در هر نوبت توسط یک نفر به مرکز دایره ریخته می‌شود که به آن مدیر بازی می‌گویند.
• در شروع بازی مدیر بازی نیز تغییر می‌کند و این تغییر نوبت برخلاف جهت عقربه‌های ساعت انجام می‌شود.
• مجازات توسط مدیر بازی تعیین می‌شود به غیر از اینکه خود مدیر بازی، بازنده بازی باشد که در اینصورت کسی که چشمک دست او بوده مجازات را تعیین می‌کند.
• اگر مدیر بازی بازنده شود و همچنین چشمک نیز دست او بوده باشد، مجازات توسط مدیر بعدی تعیین می‌گردد.

 

‌‌


انجام دادن این بازی در جمع‌های خانوادگی و دوستانه در شب‌های عید، باعث نشاط افراد می‌شود چراکه این بازی در کنار جذابیت زیادی که دارد، بسیار ساده می‌باشد و همه افراد می‌توانند آن را تجربه کنند.

 

 

برای اطلاع از اخبار مربوط به بازی‌ها و مطلع شدن از مقالات تازه می‌توانید به اینستاگرام ما به آیدی bazikhallagh مراجعه کنید.


منابع

‌‌‌‌‌‌
https://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%86%D8%B4%D9%85%DA%A9%E2%80%8C%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C
https://www.beytoote.com/fun/native-games/introduction1-twinkle-game.html


 

کلید واژه ها: ببروبازیکن بردگیم بازی‌ رومیزی بازی‌ فکری بازی‌ دورهمی بازی‌ خانوادگی بازی‌‎های نوروزی بازی‌های نوروزی


نظر شما :