در ماه رمضان چگونه درس بخوانیم؟

۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۲:۵۰ کد : ۲۳۹۷ دانستنی‌های دانشجویی
با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان یکی از سوالاتی که مطرح می شود این است که با توجه به کارکرد کند مغز در اثر گرسنگی و افت قند چگونه در ماه رمضان مطالعه کنیم؟ در ماه مبارک رمضان با توجه به روزه دار بودن در این ایام تغییراتی در ساعات مطالعه باید صورت بپذیرد تا بهترین کارایی رو از مغز داشت.
در ماه رمضان چگونه درس بخوانیم؟

غذای مقوی بخورید
تمام سعی‌تان را بکنید تا برنامه غذاییتان شامل هر پنج گروه غذایی باشد. به خاطر روزه قند بدن شما کم می‌شود و درس خواندن در چنین شرایطی بسیار دشوار خواهد بود. غذاهای مقوی می‌توانند انرژی بیشتری برای درس خواندن شما ذخیره کنند.

نگذارید آب بدنتان کم شود
تا جایی که می‌توانید آب بخورید. اگر خوردن زیاد آب را دوست ندارید از آب میوه‌های طبیعی استفاده کنید. خوردن آب خیلی برای مغزتان خوب است و کمک می‌کند تا ذهنی چابک و آماده برای مطالعه داشته باشید.

غذاهای زودهضم نخورید
از خوردن غذاهایی مثل بیسکوئیت، شکلات، کیک و شیرینی پرهیز کنید، این غذاها به سرعت در بدنتان می‌سوزند و شما سریعاً احساس گرسنگی خواهید کرد. چیزهایی بخورید که انرژی را به آرامی در حین روزه به بدن شما تزریق می‌کنند.
غذاهای فیبرداری مثل جوانه گندم، میوه، لوبیا سبز، برنج، سبزیجات. همچنین گوشت، ماهی، و مرغ هم چنین خاصیتی دارند.

کمتر نخوابید
ممکن است به خاطر به هم خوردن ساعت همیشگی زندگی، از خوابتان بزنید و به درس خواندن در رمضان اضافه کنید. این کار به شدت اشتباه است، کم‌خوابی وقتی در کنار گرسنگی قرار بگیرد عملاً شما را از یادگیری دروس دور خواهد کرد. سعی کنید به اندازه کافی بخوابید تا موقع درس خواندن انرژی کافی داشته‌باشید.

صبح و شب درس بخوانید
در ماه رمضان با توجه به روزه دار بودن تغییراتی در ساعات مطالعه باید صورت بپذیرد تا بهترین کارآیی را از مغز داشت. با توجه به اینکه در ساعات اولیه صبح گرسنگی و احساس ضعف به شما غلبه نکرده است بنابراین بهتر است مطالعه را به ساعات اولیه صبح موکول کنید.
بعد از افطار و پس از استراحتی کوتاه، کار درسی را آغاز کنید و تا نزدیکی‌های ساعت ۱۱ شب درس بخوانید.

یک توصیه
اگر همزمان با مطالعه درسی شاغل هم هستید سعی کنید ساعات مطالعه را کم کنید و از کم کردن ساعات خواب و استراحت با توجه به طولانی بودن زمان روزه داری جدا پرهیز کنید چون به شدت سبب ناتوانی شما در دراز مدت (هفته‌های آتی) خواهد شد.

 

نویسنده: فائزه پوراکبری

دانشجویان می‌توانند جهت عضویت در سایت شهر دانشجو به آدرس مراجعه یا با شماره ۶۶۹۷۸۰۰۰ تماس حاصل نمایند.

کلید واژه ها: دانستی‌های دانشجویی روش مطالعه


نظر شما :