اولین جلسه شورای سیاستگذاری "هفتمین دوره جشنواره ادبی-هنری طریق جاوید" برگزار شد

اولین جلسه شورای سیاستگذاری "هفتمین دوره جشنواره ادبی-هنری طریق جاوید" برگزار شد

به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان ایران، اولین جلسه شورای سیاستگذاری "هفتمین دوره جشنواره ادبی-هنری طریق جاوید" با حضور دکتر حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر منتظری رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی، دکتر کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، دکتر گل محمدی، رییس مرکز فرهنگی دانشگاهی امام(ره) و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد، دکتر فریدزاده رییس سازمان دانشجویان ایران، مهندس صفری معاون مدیر کل اداره پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، فائزی نماینده رییس بنیاد تبیین اندیشه‌های امام خمینی(ره) در دانشگاه‌ها، حجت الاسلام و المسلمین محمد علی خسروی،  دکتر هاشمی تروجنی نماینده موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی(ره)، استاد سهراب هادی، عباس حسین نژاد، روز 29 مهر 1403 در سالن شهید صبوری معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی برگزار شد. 
در ابتدای جلسه دکتر فریدزاده ضمن خوشامدگویی، با اشاره به برنامه های این مرکز در سالیان گذشته عنوان کرد: 
از سال ۱۳۸۳ شش دوره این جشنواره برگزار شد و بنا بر این بود که هر دو سال، یک‌بار برگزار شود که در چند سال گذشته، به دلایل مختلف از جمله شیوع ویروس کرونا و... متاسفانه این فضا فراهم نشد. این جشنواره حول موضوعاتی همچون هنری و ادبی( نقاشی، خوشنویسی، عکس، نگارگری) و فکری و اندیشه‌ای(مقاله نویسی، پایان نامه، کتاب و نرم افزار) با محوریت آرا و اندیشه های امام خمینی(ره) توانسته بود آثار ارزشمندی را از سراسر کشور جذب نماید.
وی ادامه داد: قاعدتاً باید در فضای امروزی و با تغییرات نسلی که داشتیم، برای دوره جدید با راهنمایی‌هایی که اساتید انجام خواهند داد، بتوانیم با تغییراتی که مد نظر هست یک حرکت ماندگار و ارزنده ای را در دوره هفتم جشنواره طریق جاوید برگزار کنیم.
رییس سازمان دانشجویان ایران ادامه داد: ما روزهای 9 و 10 آبان ماه، اردوی دو روزه ویژه دانشجویان دانشگاه‌های استان تهران را با ظرفیت 120 نفر به شهر خمین خواهیم داشت و همچنین اردوهای منطقه‌ای را طراحی کرده‌ایم که بزودی آغاز خواهد شد.
در ادامه جلسه دکتر منتظری با اشاره به شناخت دقیق جامعه دانشجویی گفت: ما باید با ادبیات صحیح و متناسب با مقتضیات زمان وارد مسائل شویم و حتی در نامگذاری برنامه ها دقت داشته باشیم و به گونه ای هوشیارانه عمل کنیم که خود این نام ها هم برای دانشجویان و قشر جوان، جذب کننده باشد. 
وی افزود: ما وقتی این برنامه را در سال 1383شروع کردیم، به قدری استقبال خوبی شد که خود ما هم متعجب شدیم. آثار بسیار فاخر و ارزشمندی از سراسر کشور برای ما ارسال شد. ما در کنار این جشنواره سراسری بنا داشتیم در نزدیک حرم مطهر امام خمینی(ره) یک اردوگاه دائمی و نمایشگاه «طریق جاوید» را بنا کنیم تا بتوانیم این آثار را در موزه‌ای فراهم آوریم که متأسفانه این اتفاق به سرانجام نرسید ولی با این حال همچنان نیز آماده هستیم با همکاری نهادهای مربوط، این کار را به سرانجام برسانیم.
دکتر منتظری ادامه داد: باید راه و روش‌های جدید را با فکر، هم اندیشی و مباحثه با قشر دانشجو پیدا کنیم تا بتوانیم برنامه‌هایی را طراحی کنیم که برای فضای جوانی و دانشجویی جذاب باشد. تقاضای من این است که رجوع کنیم به دانشجویان تا بتوانیم علایق و سلیقه این قشر را بشناسیم و متناسب با این موارد، طرح «طریق جاوید» را بروزرسانی کنیم. ما باید سعی کنیم ابتدا با جوانانی که مشکل گفتگو با آن ها پیدا کرده‌ایم، ارتباط برقرار کنیم  و از آن‌ها در مورد موضوعات و شیوه‌‌های اجرای برنامه در حوزه شناخت امام خمینی(ره) پرس‌وجو بکنیم تا بتوانیم ابتدا به ذائقه و سلیقه دانشجوی امروزی نزدیک شویم و بعد در مرحله بعد بتوانیم امام خمینی را به آنان معرفی کنیم. 
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین محمد علی خسروی گفت: شناخت همه ابعاد شخصیتی امام خمینی (ره) برای رسیدن به حقیقت، اندیشه و فکر امام یک ضرورت هست و ما نباید این ابعاد را از هم تفکیک کنیم، چراکه با این کار از شناخت امام فاصله خواهیم گرفت.
وی ادامه داد: خوشحال هستم که در طرح «طریق جاوید»، به موضوع اخلاق امام(ره) به عنوان یکی از محورهای اصلی پرداخته خواهد شد، چراکه بیان و شرح ویژگی‌های اخلاقی امام خمینی(ره)، می‌تواند برای جوانان و قشر دانشجو آموزنده باشد و لذا شناخت این جنبه از شناخت امام که به آن، آنگونه که باید پرداخته نشده است، می‌تواند باب آشنایی بیشتر شناخت امام خمینی (ره) را برای دانشجویان باز کند.
دکتر گل محمدی رییس مرکز فرهنگی دانشگاهی امام(ره) و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد، نیز در ادامه جلسه گفت: ما اگر اساتید را نسبت به این اندیشه ها آماده‌تر کنیم، می‌توانیم تأثیر مطلوبی را که مدنظر داریم، در قشر جوان بگذاریم. ما باید با کمک و هم‌افزایی بخش‌های مختلفی که مأموریت فرهنگی دارند، اندیشه‌های امامین انقلاب را به قشر دانشجو معرفی کنیم تا وظیفه خود را نسبت به امام و انقلاب ادا کرده باشیم.
مهندس صفری معاون مدیر کل اداره پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به ضرورت بازبینی در فعالیت های تشکل‌های دانشجویی، گفت : در گذشته تشکل های دانشجویی بودند که فضای کار در دانشگاه را در دست می‌گرفتند، آن ها بودند که رویداد طراحی می‌کردند و وقتی این اتفاق می‌افتاد،  خود دانشجو نیز مخاطبش را جمع می‌کرد و مشاهده می‌کردیم که اقبال خوبی هم از برنامه‌ها اتفاق می‌افتاد. در واقع کارشناسان فرهنگی و مدیران فرهنگی خیلی ظهور و بروزی نداشتند و کار توسط تشکل‌ها و مجموعه‌های دانشجویی انجام می‌شد. ولی با انقطاع نسلی که بوجود آمد و در نهایت کرونا که تیر خلاص را بر کار دانشجویی زد، کارشناسان فرهنگی حکم دبیر تشکل ها را پیدا کردند و این ادامه‌دار شد و همه این عوامل در کنار هم باعث عقب ماندگی در فعالیت‌های فرهنگی  و هنری در دانشگاه‌ها شده است، لذا بازنگری در طرح بسیار ضروری است و این هم از طریق رجوع به قشر عظیم دانشگاهی است و معتقدم مراجعه به قشر کوچک دانشجویی نمی‌تواند ثمره‌ای داشته باشد.
در ادامه استاد هادی به بیان نظرات خود پرداخت و گفت: «طریق جاوید» اگر بخواهد دوباره در بین نسل جوان برگزار شود و تأثیر‌گذار باشد، باید بازنگری در آن صورت بگیرد و متناسب با سلیقه جامعه امروزی شود. 
دکتر هاشمی تروجنی نیز ضمن اشاره به تجربه خود در برگزاری چندین دوره «طریق جاوید» گفت: ما در حال حاضر به دنبال این هستیم خروجی این جلسه این باشد که بتوانیم با همکاری و حمایت همه کسانی که در این جمع هستند، دوره جدید این جشنواره را کلید بزنیم و بتوانیم به شکل مطلوب آن را برگزار کنیم.
آقای حسین نژاد، مدیر دفتر طنز حوزه هنری انقلاب اسلامی ایران نیز ضمن بیان نظرات فنی در مورد بخش های طرح‌نامه جدید جشنواره، گفت: «طریق جاوید» جز برنامه های موفق سازمان دانشجویان در راستای آشتی دادن دانشجو و انقلاب هست و ما باید این جشنواره را با ایجاد تغییراتی و با کمک سایر نهادها برگزار کنیم. همچنین باید این برنامه را علی‌رغم اینکه شبکه‌های اجتماعی فراگیر شده‌اند، از طریق صدا و سیما معرفی کنیم.
دکتر حبیبی سخنان خود را با اشاره به کم رنگ شدن ارتباط نهادهای فرهنگی با دانشجویان آغاز کرد و گفت: ما در حال حاضر رسانه‌ای که بتوانیم با قشر دانشجو و جوان ارتباط برقرار کنیم، در اختیار نداریم تا حرف خودمان را بزنیم.
وی ادامه داد: ما در برگزاری این جشنواره در دوره های قبل، شاخصه هایی گذاشتیم که باعث شد تعداد زیادی  از آثار برای ما ارسال شود ولی اکنون شرایط خیلی سخت شده است. پیشنهاد این است که به جای اینکه این جشنواره را فقط در محورهای هنری و ادبی برگزار کنیم، باید محورهای آن را گسترده‎تر کنیم تا قشر زیادی از دانشجویان را بتوانیم ترغیب کنیم در این جشنواره شرکت کنند.
دکتر حبیبی ادامه داد: خیلی کار ارزشمندی است که پرچم این جشنواره را دوباره به اهتزاز دربیاوریم و اندیشه‌های امام خمینی(ره)، اندیشه‌های انقلاب اسلامی و اندیشه های عدالت محورانه امام (ره) را که به خاطر حفظ آن شهید داده‌ایم، معرفی کنیم.
در پایان دکتر کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی نیز به بیان نظرات خود پرداخت و گفت: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) می فرماید که نظام ادراکی جامعه تغییر کرده است و ما باید هدفمان تغییر ذهنیت افراد باشد تا بتوانیم امام (ره) را معرفی کنیم. اگر همه لوازم را آماده کنیم ولی نظام ادراکی جامعه با ما همراه نباشد، این لوازم کاری را پیش نخواهد برد.
وی ادامه داد: ما با وجود اینکه 6 دوره این جشنواره را برگزار کردیم ولی آن‌گونه که باید نتوانستیم امام خمینی(ره) را به جامعه معرفی کنیم و باید بیاندیشیم که چگونه به نسل جدید، امام (ره) را معرفی کنیم. ما با مراجعه به سخنان امام خمینی(ره) می توانیم از مفاهیم کلیدی که خود حضرت امام در سخنان خود استفاده می‌کردند، در طریق جاوید استفاده کنیم. به‌عنوان مفاهیمی چون نگاه حقوق بشری امام خمینی، فرزندان در گهواره و طفل سیزده ساله نمونه هایی از مواردی هستند که می‌توانیم در طریق جاوید به آن بپردازیم.

در پایان، احکام شورای سیاستگذاری هفتمین دوره جشنواره ادبی- هنری «طریق جاوید» به اعضای این شورا تقدیم شد.

مشاهده گزارش تصویری

کلید واژه ها: طریق جاوید سازمان دانشجویان ایران جهاددانشگاهی مرکز امام و انقلاب


نظر شما :